In dit forum zal alles komen te staan over kerst en vuurwerk
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Algemene informatie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 11-11-10

BerichtOnderwerp: Algemene informatie   vr nov 12, 2010 7:26 am

Over Beko Vuurwerk BV
Sinds 1968
Het uiteindelijke Beko Vuurwerk BV is ontstaan in de jaren 60 toen de Tilburgse ondernemer J.C. van Belkom de verkoop van vuurwerk vanuit zijn winkel in het centrum van Tilburg dusdanig zag groeien dat hij besloot er in te gaan grossieren. In eerste instantie kocht van Belkom de zevenklappers, gillende keukenmeiden en atoombommen in bij KAT Vuurwerk in Leiden en kort daarop werd direct vanuit China zelfstandig geïmporteerd. In 1968 werd het huidige terrein aan de Albionstraat gekocht en werd zo aan de rand van Tilburg Ind.& Handelsonderneming Beko BV een feit.

In de jaren die volgden groeide de onderneming gestaag, menig detaillist ontdekte Beko Vuurwerk BV. Personeel werd aangetrokken en aangrenzende percelen werden aangekocht om meer vuurwerkbewaarplaatsen te bouwen. Een goede relatie met Chinese leveranciers, een gezonde ondernemingsgeest en een trouwe internationale klantenkring vormden door de jaren heen de basis voor een solide vuurwerkbedrijf met goede naam. Sinds ca. 1980 wordt ook vuurwerk geëxporteerd, in diverse Europese landen is vuurwerk van Beko Vuurwerk BV te vinden. Tevens is er een overeenkomst gesloten met agenten in België en Duitsland.

In 1996 werd het in 1720 opgerichte KAT Vuurwerk uit Leiden overgenomen. Direct na de vuurwerkramp in Enschede in 2000 moest KAT echter onder druk van de gemeente Leiden na 280 jaar definitief de deuren sluiten.

2004: Beko Vuurwerk BV
Inmiddels is de oprichter J.C. van Belkom overleden (1982) en is de zaak 2x van eigenaar gewisseld. De laatste, Jerry Kanis, stopte in 2004 na 15 jaar bij Beko Vuurwerk BV actief te zijn geweest. In 2004 is Beko Vuurwerk BV opgenomen in de Vulcan-Schuurmans organisatie. Vulcan International Pyrotechnics Ltd uit Hong Kong en de 1e Nederlandse Kunstvuurwerkfabriek J.N.Schuurmans uit Leeuwarden vormden al langere tijd een familie. Beko Vuurwerk BV maakt nu ook deel uit van een organisatie met een wereldwijd vertakt netwerk van vuurwerkbedrijven, eigen vuurwerkfabrieken in China en een eigen kwaliteitszorgsysteem.

In deze nieuwe hoedanigheid is de naam gewijzigd in Beko Vuurwerk BV, de vertrouwde aanspreekpunten zijn gebleven en is er een frisse wind gaan waaien. Op het gebied van productontwikkeling, kwaliteitswaarborgen, klanten ondersteuning en marketing is in korte tijd al veel bereikt en worden er continue nieuwe concepten verder ontwikkeld. Meer en meer zullen de klanten van Beko Vuurwerk BV daar profijt van hebben.

Beko Vuurwerk BV behoort dus tot een van de oudste vuurwerk importeurs van Nederland en is qua omvang en opzet uniek voor Nederland. Een rijke historie en een ruime ervaring in de huidige situatie vormen thans de basis van een degelijke en service gerichte onderneming met een immer vooruitstrevende blik. Het huidige team van 7 enthousiaste fulltime medewerkers, waaronder Marijke van Belkom (de dochter van) geven hier nu invulling aan. Beko Vuurwerk BV is een slagvaardige en servicegerichte onderneming klaar voor de toekomst.

Naast de verkoop van consumenten vuurwerk zijn door Beko Vuurwerk BV inmiddels ook aanverwante activiteiten verder ontwikkeld. De complete verzorging van vuurwerkshows is hiervan een goed voorbeeld, het ontwikkelde assortiment in Rook en Bengaals voor m.n. oefendoeleinden maar ook de ondersteuning en advisering waar onze (potentiële) klanten een beroep op kunnen doen zijn inmiddels vaste bedrijfsonderdelen geworden.

Opslag
Toen in mei 2000 de vuurwerkramp in Enschede plaatsvond betekende dit een ommezwaai voor Beko Vuurwerk BV. Van overheidswege werden nieuwe strenge regels opgelegd voor de verkoop en opslag van vuurwerk. Dit heeft geresulteerd dat wij in 2005 een mega transformatie hebben moeten ondergaan om aan deze nieuwe eisen te voldoen. Een aantal oudere bewaarplaatsen zijn gesloopt waar nieuwbouw voor in de plaats is gekomen, alle overige bewaarplaatsen en voorzieningen zijn in grote mate aangepast.


Thans beschikken wij in Tilburg over moderne vuurwerkbewaarplaatsen die in totaal 650.000 kg consumentenvuurwerk kunnen bergen. De beveiligde bewaarplaatsen zijn voorzien van een automatische sprinkler- en brandmeldinstallatie conform de laatste eisen. Daarnaast beschikken wij over diverse buffer bewaarplaatsen in het buitenland met een gezamenlijke capaciteit van maar liefst 1.600.000 kg. Door deze voorzieningen en een constante aanvoer uit China beschikken wij altijd een over een ruime voorraad.

Website: http://www.bekobv.nl/nl/index.htm
Webshop: http://www.vuurwerkshopping.nl/site/index.php
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://kerstenvuurwerk.actieforum.com
 
Algemene informatie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kerst en vuurwerk :: Vuurwerk Importeurs Nederland :: Beko Vuurwerk-
Ga naar: